Etiquetes

, , , , , ,

L’any 1982, amb 75 anys, dos anys abans de morir, la compositora i directora anglesa Imogen Holst va compondre, com a comiat a la seva obra, el seu Quintet de corda.

Per fi, em sento com un veritable compositor! va exclamar quan va veure la partitura.

Aquell va ser un acte d’autoreconeixement després d’haver fet un llarg camí recorregut, en gran part, submergint la seva pròpia creativitat al servei dels altres. El seu talent, destacable per dret propi, va estar durant molts anys i per decisió pròpia, al servei de dos grans noms de la música anglesa del segle XX: el seu pare Gustav Holst i el seu amic Benjamin Britten. Després, l’esdevenir del pas del temps la va eclipsar.

Imogen Holst havia nascut el 1907 a Londres. El seu nom, d’origen grec vol dir: filla estimada. La seva mare, Emily Isobel Harrison, era soprano, i el seu pare, Gustav Holst, era compositor. Tots dos la van encoratjar i li van ensenyar a estimar la música. Educada a l’escola de Nenes de Sant Paul, on el seu pare era el director musical, amb catorze anys, ja va escriure la seva primera composició Dansa de nimfes i camperols.

Fes clic aquí per descobrir la seva història…

Anuncis