Etiquetes

, , , , , , ,

“Sovint es pot pensar que el llenguatge de la música està esgotat, que la novel·la és una cosa antiquada i que en el paisatge no hi ha res de nou. Però això és un error, perquè la creació artística és la vida i la vida és infinita”.

Zara Levina

zara

Levina va començar els estudis de piano al Conservatori d’Odessa, on es va graduar el 1923, moment també que començava una exitosa carrera com a pianista. Però dos anys més tard va abandonar els escenaris i es va traslladar a Moscou, per dedicar-se de ple a la composició. Allà va estudiar al Conservatori, on va estar fins al 1930. Va estudiar composició, amb Reinhold Glière i Nikolai Miaskowski i piano amb Felix Blumenfeld.

ZARA LEVINA

 

Durant aquests anys va començar a escriure música per la producció col·lectiva d’alumnes del Conservatori i es va afegir devotament a les idees de l’Associació Russa de Músics Proletaris. Va escriure marxes i cançons i va començar a ser objectiu de persecucions d’aquell estat que condicionava la vida i també l’obra dels artistes. Ella no se‘n va escapar.

zara

Si en vols saber més, segueix escoltant…

Anuncis