Etiquetes

, , , , , , , , , ,

“Senyors, una dona que compon és com un gos que camina sobre les dues potes del darrere, no ho fan bé però és admirable que ho aconsegueixin.”

                                                                                  Nick Green, 1928

Això opinava el crític anglès després de sentir un concert de la compositora Germaine Tailleferre, una de les integrants del Grup dels Sis, Les Six, aparegut a París l’any 1920, el nom del qual feia referència al Grup dels Cinc rus. El formaven un grup de joves compositors, interessats pel mateix tipus de música i que tenien en comú una manera irònica d’enfrontar-se a la tradició, i aviat es van situar a l’avantguarda musical de principis del XX. Germaine Tailleferre era l’única dona entre els sis.

Germaine Tailleferre havia nascut l’any 1892. De fet, el seu nom veritable era Marcelle Taillefesse. El pare era originari de la Normandia, era representant de vins. El vincle amb la música el trobaria en la seva mare, va ser ella qui la va iniciar en el piano i ho va fer lluitant contra la voluntat paterna. El desig aferrissat de Tailleferre d’entrar al Conservatori despertava la ira del pare. Anys més tard, en les seves memòries, la compositora recordaria frases del seu pare: “Per mi, que estiguis al Conservatori o vagis a voltar pel boulevard Saint-Michel és la mateixa cosa. No et donaré mai l’autorització per entrar-hi.” Però, gràcies a la mare, als seus dots innats per a la música i a la memòria prodigiosa que tenia, amb dotze anys, i d’amagat del pare, aconseguia inscriure’s a classes de solfeig del Conservatori de París. Entre els seus companys hi havia els cinc integrants que, junt amb ella, formarien el Grup dels Sis, Georges Auric, Louis Durey, Arthur Honegger, Darius Milhaud i Francis Poulenc.

Descobreix la seva història fent clic aquí

Anuncis