Etiquetes

, , , , , ,

L’any 1954, ara fa seixanta anys, neixia a  Barcelona, el Concurs Internacional de piano Maria Canals.  Un nom darrera el qual s’amaga la trajectòria d’una dona que, pel damunt de tot va estimar la música, tant que li va dedicar la vida. Va ser pianista, concertista, pedagoga i la impulsora i l’ànima d’un somni que portaria el seu nom, el Maria Canals.

maria canals

Maria Remei Canals i Cendrós va néixer a Barcelona, ara ha fet cent anys, el 12 de març del 1914. El seu pare,Joaquim Canals, era catedràtic del Conservatori Municipal de Música de Barcelona i la seva mare, Agnès Cendrós, que havia estat deixebla seva, també va ser professora de piano del Conservatori.

Va ser amb ella, amb la mare, amb qui va començar a estudiar música quan tenia sis anys i va acabar els estudis de piano, amb el seu pare, al Conservatori Municipal de Música, però també va estudiar amb altres mestres com Lluís Millet, amb qui s’endinsaria en l’harmonia i composició i segons les seves paraules, amb ell “sentiria el desvetllament de la música i el goig de gaudir-ne!”.

Maria Canals, Ricard Viñes i Manuel Blancafort (1942)

Maria Canals, Ricard Viñes i Manuel Blancafort (1942)

El seu debut, com a solista, li va arribar el 1933, quan tenia 20 anys i va ser a la mateixa Escola Municipal de Música on estudiava. (…)

Si en vols saber més, clica aquí!

CANALS2

Anuncis