Etiquetes

, , ,

Diu la Reial Acadèmia de la Llengua Espanyola el bolero és una cançó de ritme lent, ballable, originària de Cuba, molt popular al Carib, de compàs de dos per quatre i amb lletres melòdiques. Però hi ha qui diu que el bolero és molt més que tot això, és l’expressió més íntima de l’ànima feta música i que un pot manifestar cantant i ballant alhora.

1Un i una perquè en el context en què ens volem situar, cap als anys 20 del segle passat, va començar a sentir-se la veu d’una sèrie de dones que van voler expressar els seus sentiments mes íntims a través de la música, tenyint-la de les seves vivències. Una d’elles va ser la compositora mexicana María Grever.

El seu nom de naixement era María Joaquina de la Portilla Torres. Havia nascut a Ciutat de Mèxic l’any 1884 i era de pare sevillà i mare mexicana. L’any 1890, quan tenia 6 anys, la família va decidir traslladar-se a Europa. Es van establir a Sevilla, d’on era originària la família paterna i on ella s’aniria endinsant en el món de la música. Va estudiar piano, violí i cant i amb 15 anys, la María era enviada a París a ampliar els estudis musicals. Allà es convertiria en alumna de composició de Claude Debussy.

Si vols saber més de la seva història fes clic

Anuncis