Etiquetes

, , , , ,

CRANCS AMB PÈSOLS

Ingredients:clara diner

Pèsols, brou de peix, crancs, mantega, pebre, gingebre, sal.

Courem els pèsols en un brou de peix i, un cop siguin cuits, hi afegirem els crancs, que haurem rostit prèviament amb mantega en una paella apart. Ho colarem tot mitjançant un drap i hi afegirem el pebre, la gingebre i la sal; deixarem que tot s’acabi de coure molt lentament.

Aquesta amb una cinquanta de receptes més  i algunes dades biogràfiques són les que conformen el llibre editat amb el nom de “Clara Schumann et convida a sopar”. El receptari li va regalar el seu home quan es van casar, perquè, en aquella època, per ser una bona esposa, a part de ser una bona mare, s’havia de ser bona mestressa de casa i això implicava saber cuinar . Però, ella aviat va adonar-se’n que “no només de pà viu l’home”. La música havia estat i era la seva vida, tot i els anys de sacrificis que amagava una infantesa perduda però també la música li havia donat moltes nits de glòria. Sabia que una dona havia de complaure al seu home, però també sabia que ella era diferent a les dones de la seva època, feia molts anys que ho estava demostrant. Per això quan Clara Wieck es va casar, al cap de poc d’abandonar la seva carrera va aparèixer Clara Schumann.

Clara Schumann, aquest era el seu nom de casada, es deia Clara Josephine Wieck Tromlizt. Havia nascut a la ciutat alemanya de Leipzig el 13 de setembre del 1819.

clara amb fills  clra robert

Clara de nena. Clara amb els seus fills. Clara amb Robert Schumann.

Si vols saber més de la seva història fes clic