Etiquetes

, , ,

L’any 1936 la soprano Elvira de Hidalgo es va retirar de l’escena per dedicar-se a l’ensenyament. Oblidada pel seu públic, onze anys més tard, amb la irrupció de Maria Callas, es tornaria a ressituar en el primer pla del món musical.

elvirita

Elvira de Hidalgo amb la seva deixeble Maria Callas

Elvira Juana Rodríguez Roglán va néixer l’any 1891 a Vall-de-roures, a la comarca del Matarranya. De pare granadí i mare de Vall-de-roures, anys més tard seria coneguda amb el nom artístic d’Elvira de Hidalgo, el nom de la padrina i àvia paterna.

Fins als onze anys, l’Elvira va viure en el seu poble, però els seus dots artístics i musicals van ser el detonant perquè, l’any 1903, la família es traslladés a Catalunya, a Barcelona. Aquí, els seus pares regentarien un estanc i d’aquesta manera podrien fer front als estudis de cant de la seva filla al Conservatori del Liceu. Les seves mestres van ser Conxita Bordalba i Maria Barrientos. Al cap de quatre anys els seus progressos van fer que li donessin una beca per ampliar els estudis a Milà, amb el mestre i tenor Melchor Vidal.

A l’any següent, el 1908, amb setze anys, Elvira de Hidalgo feia el seu debut al Teatre de Sant Carles de Nàpols, en el paper de Rosina a El barber de Sevilla, de Rossini.

elvira

Elvira de Hidalgo. Mundo Gràfico, 18 de novembre 1914

Si vols saber més de la seva història fes clic

Anuncis