Etiquetes

, , , , , ,

Al llarg de la seva carrera es va guanyar diferents sobrenoms. Alguns li deien “The Queen” (La reina), d’altres “La reina del blues”. També n’hi havia que l’anomenaven “La reina del tocadiscos”, o simplement, “Miss D”. El seu nom, Dinah Washington.

 

dinah pianoBé, el seu veritable nom Ruth Lee Jones.  Havia nascut el 1924 en una petita ciutat de l’estat d’Alabama i havia crescut a Chicago. Va ser en una parròquia baptista d’aquesta ciutat on es va acostar a la música, cantant gospel en el cor de él’església i també, de vegades, acompanyant al piano. Va ser després de guanyar un concurs per afeccionats que se li van obrir les portes a diferents locals de blues i de música negra de la ciutat. Al cap de poc, el seu talent, junt amb aquella veu potent, ben timbrada i amb una dicció perfecta, va començar a causar sensació.

El 1943, una de les grans figures del jazz dels anys 30, Lionel Hampton, la va sentir cantar i només amb un parell de temes en va tenir prou per contractar-la per a la seva big band. Plegats recorrerien el país, durant tres anys i també s’hi va casar, fins que el 1946, va decidir trencar amb ell i la banda. Aquell era un bon moment per fer carrera en solitari. La Segona Guerra Mundial havia acabat feia poc, i ella també encarnava el somni americà, de la noia romàntica, enamoradissa i que, amb el seu talent i la seva manera de dir-ho, feia somiar tota una generació! Va ser aleshores quan va adoptar el nom artístic de Dinah Washington.

dinah micro

Si vols saber més de la seva història, segueix escoltant…!