Etiquetes

, , , , ,

L’any 1822 el compositor italià Gioachino Rossini i la cantant espanyola Isabel Colbran marxaven, junts, rumb a Viena per complir amb nous compromisos professionals. S’havien conegut set anys abans a Nàpols, on aviat la Colbran es va convertir en la seva prima donna . El 16 de març de 1822, de camí a Viena, es van aturar al poblet italià de Castenaso, on ella hi tenia casa. Allà, i de manera íntima, Gioacchino Rossini i Isabel Colbran es casaven.

isa4

 En aquell moment ell tenia 30 anys i ella, 38. Isabel Colbran Ortolá havia nascut a Madrid el 1784. Era filla de Josefa Ortolá i de Juan Colbran, violinista de la Reial Capella de Madrid. Va ser el pare qui va guiar l’educació de la seva filla. Els seus inicis els va confiar a un violoncel·lista de la companyia d’òpera del Teatre de los Caños del Peral, l’actual Teatro Real, on també actuava el seu pare i també va passar pel mestratge de dos cantants, dos cèlebres castrats italians que la van acompanyar en el camí de l’art del cant.  Uns anys després, el 1801, quan Isabel tenia 15 anys va arribar el seu concert de presentació. 

isa

Si vols saber més de la seva història fes clic

(Aquest “Femení i singulars” s’ha basat en l’article del professor Marc Heilbron Ferrer, Isabel Colbran: una española en el mundo de Gioachino Rossini, resultat de la seva tesi doctoral)

Anuncis