L’1 de desembre del 1923, la viol.loncelista i escriptora catalana Aurora Bertrana, amb el seu Trio de Senyoretes, feia el debut com a Jazz-Woman a l’Hotel Chamonix, situat en un poblet als peus del Mont Blanc suís. Aquella oportunitat de treball, servia també per anar a obrint el camí que fins feia pocs anys només hi podien passar els homes.

 chamonix-mont-blanc-sports-d-hiver-plm

Aurora Bertrana i Salazar va néixer a Girona el 29 d’octubre del 1892. Era la filla gran, la parella en va tenir tres més, de l’escriptor Prudenci Bertrana i de Neus Salazar. Ja de ben petita se li va despertar la vena literària i també se sentia molt atreta per a la música, sobretot per ballar-la “el cas era lliurar-me en cos i ànima al goig d’evolucionar, moure els braços, el cap les cames, segons el que la melodia o ritme m’inspiraven”. l teatre també li agradava, apendre noves llengües i conèixer món.  

aurora

Els 6 anys, aquella nena somiadora, rebel i trepella, va escriu el seu primer poema, però el seu pare li va castrar qualsevol iniciativa literària perquè considerava que ser escriptor, com ell, era una desgràcia.

La música sempre havia apassionat a l’escriptor i de mica en mica va aconseguir que la seva filla hi mostrés interés.  Als 10 anys va començar a estudiar viol.loncel amb el millor professor de la província de Girona d’aquella època Tomàs Sobrequés.. Al cap de pocs anys, Sobrequés, va aconseguir que la seva alumne,  pogués formar part  de l’orquestra de l’Òpera del Teatre Municipal de Girona. Compartien faristol i emocions i d’aquesta manera Aurora Bertrana va anar endintsant-se en el món de la música .

Al cap d’un temps i aconsellat pel mateix Sobrequés, els pares van decidir que l’Aurora anés a Barcelona a perfeccionar l’instrument (…)

Si vols saber més de la seva història fes clic

poli

Aurora Bertrana a l’Illa de Papeete

Anuncis