Etiquetes

, , , , , , , ,

L’any 1971, Stanley Kubrick produïa, escrivia i dirigia la pel·lícula La taronja mecànica. La banda sonora la va confiar a la compositora de música electrònica Wendy Carlos.

 wendy-carlos

De fet el seu veritable nom era Walter, Walter Carlos. Havia nascut l’any 1939 a Rhode Island, als EUA, i ja des de petit va sentir-se atret per la música i també, ben aviat, per la tecnologia científica. Als 6 anys va començar a estudiar piano, aaals 10 escrivia la primera composició, als 14 va construir un petit ordinador i als 17 ho unia tot plegat i creava la seva primera composició electrònica amb sons manipulats i aconseguits a partir de cintes magnetofòniques. L‘educació acadèmica la va fer a la Universitat de Brown, al mateix estat de Rhode Island. Allà es va llicenciar en Música i Física i també va passar per la Universitat de Colúmbia, on faria un màster amb Vladímir Ussachevsky, un dels grans noms de la música electrònica.

Al cap d’uns quants anys de graduar-se, Walter Carlos faria una descoberta molt important en la seva vida professional. Va ser quan va conèixer el pioner de la música electrònica, Robert Moog, un dels inventors del sintetitzador, un instrument musical electrònic amb què es podia crear una gamma gairebé infinita de sons. I Walter Carlos va ser un dels primers de compondre amb aquests sintetitzadors Moog.

Però l’any 1967, quan aleshores tenia 28 anys, Walter va fer el que sempre havia sentit , es va sotmetre a una operació de canvi de sexe. De Walter passava a ser Wendy, Wendy Carlos.

wendy gr

Si vols saber-ne més fes clic aquí