Etiquetes

, , , , ,

A la dècada dels anys vint, existia a la ciutat de Nova York una zona situada al districte de Manhattan, entre Broadway i la Sisena Avinguda, que era l’aparador dels grans canvis que anaven transformant la música americana. Era l’anomenat Tin Pan Alley, un lloc de referència que aplegava editors, productors, compositors i intèrprets. Aquell era un lloc de marca pròpia de la música popular insurgent, de la música desafiadora dels afroamericans i en molts casos de la classe dominada, on el jazz també faria la revolució, i també era un lloc per a la música enginyosa, urbana, sofisticada, la que amb el temps s’aniria reconvertint en els grans musicals de Broadway. I al darrere de tot això, encara hi havia molt més: hi havia barreja de classes socials, nous escenaris de llocs clandestins, innovació creativa pels afroamericans, clubs de jazz nocturns i sales de música, i també nous rols per a les dones. Una d’elles va ser la compositora i pianista Kay Swift.

ten

Nascuda a Nova York, l’any 1897, Katharine Faulkner Swift, va estudiar a l’Institut d’Art Musical de la seva ciutat, la que avui es coneix com a Julliard School .Durant aquells anys adquiriria una sòlida formació de l’anomenada música clàssica. Un cop acabats els estudis, Swift va estar un temps com a pianista en un trio, però aviat es va casar, als 21 anys, amb un economista, un banquer d’origen jueu i al cap de cinc anys, ja tenia els seus tres fills, l’últim va néixer el 1924.

swift leopard

kay   bo

La fotografia de la portada és de Kay Swift. Ella és una de les vint protagonistes d’aquest interessant llibre.

L’any següent, quan tenia 28 anys, la seva vida va fer un gir inesperat. Va ser quan va conèixer el compositor i pianista Georges Gershwin (…)

Si vols saber-ne més fes clic aquí

Anuncis