Etiquetes

, , , , , , , , ,

Revista “Il Barbiere di Siviglia”, Milà, 1834

“Quan va aparèixer a l’escenari Maria Malibran va haver-hi un esclat d’aplaudiments, per saludar d’aquesta manera la tan aclamada com sospirada celebritat musical: mil mirades, mil ulls, mil binoculars es van fixar en ella: mil oïdes es van aguditzar per escoltar la veu de les veus. Es va fer un silenci tan profund que pobre del desgraciat que l’hagués interromput amb un sol esternut!
En aquell moment la Malibran tenia 26 anys i ja estava considerada la més diva de les dives de l’epoca romàntica.

MALIBRAN

Maria Malibran era el nom artísitc de Maria Felicia Garcia Sitches. Havia nascut a París el 24 de març del 1808. Era filla del compositor, tenor i mestre de bel canto andalús Manuel García i de la soprano Joaquina Sitches. Els seus germans eren la cantant coneguda amb el nom artístic de Pauline Viardot i el mestre de cant i home de ciències Manuel García.

Amb tres anys, Maria amb la seva família deixava París i marxava a viure a Nàpols. Tres anys després, amb sis, començaria a rebre les primeres classes de cant, amb el seu pare, el seu únic mestre. I de Nàpols a Londres, on al cap d’uns anys fixarien la nova residència, però en aquest cas la seva va ser en un col·legi-convent londinenc fins als setze anys. Amb tot, el pare seguia donant-li classes: havia vist tantes possibilitats en aquella veu àgil i dúctil de la seva filla, que la va sotmetre a una disciplina d’aprenentatge ferotge i gairebé obssessiva.

La nit del 5 de juny de 1825 es confirmava el seu art. Amb disset anys, Maria es transformava en la Rosina d’El barber de Sevilla de Rossini i debutava en el Royal Theatre de Londres. Pocs mesos després el pare decidia anar a fer les “amèriques”, amb tota la seva família d’artistes, però ella necessitava volar sola (…)!

Si vols saber-ne més fes clic aquí