Etiquetes

, , , , , ,

Li agradava llegir. Compartia el gust per la lectura amb qui fos. I li agradava la poesia, li agradava tant que explicava als seus alumnes la necessitat de llegir-ne per alimentar l’esperit, llegir més per saber dir millor. “Si no arribes a l’ànima, no arribes al públic”, havia manifestat en alguna ocasió. I també li agradava escriure’n, tot i que mai es va atrevir a presentar-les en públic. Encara avui les seves poesies dormen en un arxiu. Escriure’n li servia per expressar els seus moments de desamor, de desengany, de melangia…

victoria

 Va ser i és la cantant Victòria dels Àngels.

Si vols saber-ne més clica aquí

 

Victòria dels Àngels López Garcia havia nascut a Barcelona, l’any 1923, i es va criar i va viure, durant 25 anys, en un dels llocs més bonics i emblemàtics de la ciutat. Un lloc envoltat de jardins, en aquella època boscos, i d’uns grans edificis de pedra que, a Victòria sempre li havia semblat que era com viure en un castell, tot i que mai es va sentir princesa. Era la Universitat de Barcelona, on el seu pare treballava com a bidell. El pare era malagueny i la mare d’un poble de Zamora. D’ella va heretar el do natural per cantar, li agradava la copla, sempre cantava mentre netejava aquelles immenses aules, i del pare va heretar, com li deia ell mateix, “la imaginació i les ganes de saber”: “tu llegeix, que sempre et quedarà alguna cosa”, li deia el pare quan li portava apunts que havia arreplegat per alguna aula. Victòria tenia dos germans més, però només ella va despuntar artísticament.

Scan0003

El seu despertar en el cant va ser de manera natural, escoltant la seva mare, i així és com va començar a cantar, s’acompanyava ella mateixa a la guitarra, i també al piano. Al Paranimf de la Universitat n’hi havia un i quan les aules quedaven buides s’hi passava hores i hores. I del do i la intuïció passaria a l’estudi, al Conservatori del Liceu. (…)

VdA_escrits (2) (3)

Poema escrit per Victòria dels Àngels