Etiquetes

, , , , , , , ,

La seva carrera com a pianista va transcórrer durant quaranta anys en un dels períodes més rics i fructífers de la música europea. El seu talent i magnetisme van despertar les lloances més excelses de músics com Schumann, Mendelssohn, Liszt, Chopin, i també d’altres admiradors com Dumas, Delacroix o Victor Hugo. El seu nom brillava en el regne dels grans pianistes i era reconeguda com una de les figures musicals més influents del seu temps. Fins i tot i ha qui diu que per entendre el veritable funcionament intern del París musical dels anys trenta del segle XIX, se l’ha de conèixer a ella, que és qui en tenia la clau. Parlem de Marie Pleyel.

pleyel3

Marie-Félicité-Denise Moke havia nascut a París l’any 1811. De pare belga-alemany i mare francesa, es va endinsar en la música de la mà de la mare, una pianista aficionada, però el seu talent tan precoç va fer que aviat la confiessin a dos dels millors professors del moment, Ignaz Moscheles i Frederic Kalkbrenner. I als vuit anys, en el seu primer concert, ja insinuava qui seria! I el 1825, als catorze, donava el tret de sortida a la seva carrera com a concertista i deixava, allà on anava, una aurèola de pianista prodigi i un munt de seguidors a tot arreu: a França, Alemanya, Àustria, Rússia, Anglaterra.

pleyel2L’any 1829 Marie Moke es prometia amb un famós pianista francès, fill d’una rica família de fabricants de pianos, Joseph Etienne Camille Pleyel. Però hi havia un detall, i és que ella en aquell moment mantenia una relació sentimental, de feia un temps, amb un jove compositor de 27 anys que es deia Hector Berlioz. (…)

Si vols escoltar la seva història fes clic aquí,

 

Anuncis