Etiquetes

, , , , , , ,

Va captivar el públic de Nova York i Londres durant la dècada dels anys 20 ballant i cantant les comèdies musicals més exitoses del moment al costat del seu germà, també ballarí. Ell es deia Fred i ella, Adele, i de cognom, Astaire. De fet, va ser ella qui va introduir el seu germà en el món del ball.

AdeleFred1921

Adele Marie Austerlitz, d’origen austríac, havia nascut a la ciutat d’Ohama a Nebraska l’any 1896 i dos anys més tard va néixer el seu germà. Els inicis d’Adele en el ball va ser quan tenia 6 anys, en aquell moment Fred en tenia 4 i els pares van decidir apuntar-los junts a classes de ball perquè ella pogués fer companyia al seu germà. I aquest seria l’inici d’un recorregut que farien plegats durant 25 anys.

Missa AdeleDes del primer moment, tant ella com ella, van demostrar agilitat i encant pel ball i els pares fonien tot el que tenien perquè els formessin els millors professors. Tant va ser així que, quan encara eren molt jovenets, la mare va prendre la determinació de traslladar-se, amb els dos fills, a Nova York, una ciutat que brindava oportunitats a l’esforç, al treball i a les il·lusions, i on els germans Astaire podrien optar a un futur artístic, una dèria de la mare. Tan bon punt arribats començarien, o més ben dit, seguirien, amb les classes de ball, en una de les millors acadèmies de la ciutat. Anys més tard, reconeixerien que aquella sòlida formació que havien rebut des de molt petits, els serviria i molt pel futur esplendorós que els esperava.

Segons deien, ella era l’estrella del duet. Perquè a part de tenir un talent innat pel ball i l’espectacle era extravertida, irònica, amb molta personalitat i enginy, i això la va portar a ser la força que impulsaria la carrera de tots dos. Ell també era talentós però a més  era molt treballador, es passava hores ballant i ballant, per perfeccionar la tècnica, i  ella això ho trobava una pèrdua de temps, i a més també dominava a la perfecció l’espai. Junts trobarien la simbiosi perfecta!

Si vols saber-ne més clica aquí,

Fred Astaire la va sobreviure 6 anys. Ja gran, des del seu retir i recordant la seva germana afirmava: “Adele va ser una gran artista i inimitable, la germana més extraordinària que podria haver tingut.  Ella era realment l’espectacle, la que brillava. Jo només empenyava”

2006ah1501_fred_and_adele_astaire_1929