Etiquetes

, , , , , , , , ,

Es deien LaVerne, Maxene i Patty, eren germanes, de Minneapolis, i juntes van formar un dels trios vocals femenins més popular i patriòtic dels Estats Units, durant diverses dècades de la primera meitat del segle XX. Parlem de The Andrews Sisters, les germanes Andrews.

AndrewsSisters

LaVerne, Patty i Maxene Andrews

En realitat es deien Andreos, el pare era grec, però a l’arribar als Estats Units es va americanitzar el cognom, i la mare era noruega. La poca informació que tenim de la seva formació és que LaVerne, la gran, tocava el piano en un cinema, posava música a pel·lícules mudes i l’hi pagaven amb classes de cant i ball per a ella i les seves dues germanes. I, Patty, la més petita, ballava claqué i amb dotze anys ja havia guanyat un primer premi en un concurs de talents de la seva ciutat.

Va ser després d’un revés econòmic familiar, quan les tres germanes van decidir ajudar fent el que sabien: música. L’any 1932, quan tenien 21, 16 i 14 anys, van idear The Andrews Sisters. Cantaven allà on podien, en fires, en festes del comtat, en revistes de varietats, en orquestres de ball… De mica en mica, van anar trobant el seu públic, entre els adolescents i el adults d’ànima jove. Tothom volia sentir aquelles veus ben timbrades, d’harmonies ben fetes i un ritme que s’encomanava. El 1937 els va arribar l’oportunitat d’enregistrar una versió de “Bei Mir Bistu Shein” i aquell treball es va convertir en el seu primer gran èxit, i els hi va fer guanyar un disc d’or, era la primera vegada que un grup femení l’aconseguia. Aleshores tenien 26, 21 i 19 anys, i tot un món que els començava a oferir contractes i triomfs allà on anaven.

31andrews-crowd-articleLarge

The Andrews Sisters. Nova York. 1945. Fotografia de Tony Camarano/ Associated Press.

Però va ser quatre anys més tard quan van trobar el seu veritable primer hit, “Boogie Woogie Bugle Boy”, considerat per a molts com un inici del rhythm and blues. I després d’aquest tema n’arribarien d’altres, com “Rum and Coca-Cola” i van començar a cantar al costat dels grans Bing Crosby, Glenn Miller i la seva orquestra, Dean Martin i el moment històric les va convertir en una icona de caire patriòtic de la Segona Guerra Mundial.  The Andrews Sisters van entretenir milers de soldats nord-americans. Anaven on fos per tot Amèrica, Africa, Itàlia, cantaven per l’Armada, la Marina, en els hospitals, a les fàbriques de municions, a qualsevol lloc. Els cantaven per aquells amors que havien deixat o simplement per entretenir-los i fer-los somniar, ni que fos per unes hores…!!! (per saber-ne més, segueix escoltant)

andrewsisters-473x315

The Andrews Sisters

 

 

Anuncis