Etiquetes

, , , , , ,

La seva manera de pensar, de ser i de viure la van convertir en una icona femenina i un model a seguir per a moltes dones del tombant del segle XX. Les seves partitures es venien a milers i la seva música i les seves interpretacions eren admirades per un públic que es delia per ella. Era tan admirada i aclamada que, als estats Units, es van fundar més d’un centenar de clubs femenins i tota una línia de perfums i cosmètica amb el seu nom, Cécile Chaminade.

cecile

Cécile havia nascut a París el 1857 en un ambient burgès que va propiciar que de ben petita s’endinsés en la música com un embelliment més per a una noia de la seva posició. La mare, pianista aficionada, i amb qui faria els primers passos musicals, la vachaminade-concertino-op-107-939748998_ML ajudar a estimar la música. En canvi, el pare, un home de negocis, va fer tot el que va poder per apartar-la de les “frivolitats” de la música. Va ser un amic de la família, de nom Georges Bizet, qui, després de sentir·la tocar, va intercedir perquè “la petita Mozart”, com li deia ell, pogués rebre classes. El pare va posar una condició: la formació l’hauria de rebre a casa, amb professors particulars, res del conservatori.

Però això no va ser cap impediment perquè Cécile comencés a sorprendre tots els que l’escoltaven tocar o sentien la seva música. Despertava l’admiració de tothom, fins al punt que el 1877, aprofitant un viatge de Monsieur Chaminade fora de la ciutat, Cécile faria el seu primer concert com a pianista, amb un gran èxit de crítica i públic. Aleshores tenia 20 anys, i aquell era el seu punt de partida com a pianista. Un any més tard donaria a conèixer les primeres composicions. (…) (per saber-ne més, segueix escoltant)

cecile-chaminade

Anuncis