Etiquetes

, , , , , ,

text2

I amb lletres com aquesta, de la cançó “What Are You Doing the Rest of Your Life?”amb música de Michel Legrand, és com Marilyn Bergman, al costat del seu home, Alan, han anat enriquint el gran cançoner nord-americà durant més de cinc dècades.

Marilyn i Alan Bergman han treballat conjuntament com a compositors i sobretot com a lletristes, amb la seva inesgotable creativitat en el món del cinema, del teatre, de la televisió, els espectacles musicals i en cadascun dels seus treballs han aconseguit crear i donar vida a algunes de les cançons més inoblidables i boniques del panorama musical dels darrers cinquanta anys.

marylin2

Marylin i Alban Bergman

Nascuda a Nova York l’any 1929, Marilyn Katz va estudiar Psicologia i Filologia Anglesa i també va estudiar a l’Escola Superior de Música i Art de la seva ciutat. Va ser l’any 1958, quan es va casar amb Alan Bergman (ell es va formar acadèmicament en música i teatre a la Universitat de Los Angeles), quan van començar les seves primeres incursions en el món de la música. I és a partir d’aleshores quan Marilyn Katz es donaria a conèixer com a Marilyn Bergman.

Els seus primers èxits conjunts arribarien un any després d’aquella unió. Aleshores Marilyn tenia tenia 30 anys i Alan, 34. El primer va ser amb “Sleep warm”, el títol d’un dels àlbums de Dean Martin on col·laborava Frank Sinatra. Això va fer que el cantant es fixés en les seves lletres, en les històries dels Bergman i un any més tard, Sinatra enregistrava “Nice ‘n’ easy”, que acabaria donant títol a un àlbum.

A partir d’aleshores, Marilyn i Alan van començar a enlairar-se, sense parar, aconseguint que els més grans col·laboressin amb ells. (…)

marylin4

Alan bergman, Marylin Bergman i Marvin Hawlich. Oscar a la ‘Millor Cançó’ per “The way we were” de la banda sonora de la pel·lícula. 1974.