Qui no ha tingut un gran amor en aquesta vida? O fins i tot més d’un? Ella va tenir la immensa sort de poder-los triar, ja quan era molt joveneta entre els millors, i va poder conviure amb tots alhora i durant tota la seva llarga vida. I ells li van donar tot el que volia i necessitava: la millor música que mai ha existit. Els seus amors van ser Monteverdi, Bach, Mozart,  Ravel i Stravinsky.

Parlem de la pianista, organista, directora d’orquestra, compositora i pedagoga, francesa, Nadia Boulanger.

Nascuda a París un dia de setembre del 1887, Juliette Nadia Boulanger, va néixer en una família de quatre generacions de músics. Era néta d’una prestigiosa cantant, filla del compositor, violinista i professor del conservatori de París Ernest Boulanger, germana de la també compositora Lili , i filla d’una princesa i cantant russa, Raïssa Mixetski. I amb tot això, des del seu naixement sempre va estar envoltada de l’elit cultural més avançada i refinada de l’època.

Lili-and-Nadia-Boulanger

Lili i Nadia Boulanger.

Encoratjada pel seu pare, Nadia va començar a estudiar orgue i composició quan tenia nou anys, al Conservatori de París. Companya de pupitre de Ravel i alumna de Louis Vierne i de Gabriel Fauré, als setze ja va ocupar la plaça d’organista suplent de Fauré a l’església de la Madeleine de París i als 21 va obtenir el segon premi de composició del prestigiós guardó Gran Premi de Roma, que anys abans el seu pare i també la seva germana havien aconseguit. A més, Lili havia estat la primera dona de la història, només 21 anys.

Però, de cop, la vida de Nadia va fer un gir. (…) (si vols saber-ne més, escolta fins el final)

nadia1NadiaBoulanger

Anuncis