I per què només dones? Doncs, per aquesta sensació (…) d’obrir les aigües quietes i extreure d’allà baix un munt de criatures abismals (…). Perquè hi ha una història que no està en la història, i que només es pot rescatar aguditzant l’oïda i escoltant el xiuxiueig de les dones.

Historias de mujeres. Rosa Montero.

 

Aquest fragment que acabem de sentir explicaria algun dels perquès va néixer el Femení i singulars, de Catalunya Música.

Ara fa deu anys engegàvem aquest petit espai precisament per “extreure un munt de criatures”, com deia l’escriptora Montero, del meravellós univers musical, per així, de mica en mica, i setmana rere setmana, anar obrint pas perquè, elles, les protagonistes de la història de la música, puguin tornar a ocupar ell lloc que els pertoca.

 

I bé, com us podeu imaginar, aquesta feina, per la seva intensitat i fins i tot implicació emocional, necessita que, de tant en tant, ens airegem. És per això que, senyores i senyors, oients de Catalunya Música, una temporada més, per aquestes dates, el Femení i singulars tanquem la temporada i marxem de vacances. Necessitem parar, i posar terra pel mig, i si pot ser sorra, millor, per tornar descansats amb noves idees i nous personatges.

llibre

La noia de la portada del llibre, quan ha sentit la paraula vacances ha sortit com un llamp a fer les maletes…

Aquesta ha estat una temporada intensa, molt intensa, amb noves protagonistes de tot arreu, de tota mena i racons i també ho ha estat per la presentació el llibre Femení i singulars.

Femeni_i_singulars _Victoria_Palma7564 (3)

Hem conegut sopranos de rellevància, com aquella que va descobrir el primer cometa, les germanes que van formar part de la vida de Mozart, o la mezzo catalana que va debutar fent de Carmen al Gran Teatre del Liceu. (…)

Si en vols saber més, continua escoltant….