Va començar cantant en ràdios locals, a principis dels anys quaranta s’havia consolidat a la banda de Benny Goodman i en la dècada dels cinquanta ja s’havia reafirmat com una de les millors cantants de la seva època.

peegy

La seva veu fràgil, sensual, de vegades esquinçada i d’altres neta i suau, traspuava emoció,  i, segons com, innocència, i si a això hi sumem una infantesa desgraciada i una vida força infeliç, el resultat va donar una de les veus predilectes pel públic del jazz i del pop, durant gairebé mig segle. Entre els seus seguidors més fervents hi havia Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Judy Garland, Dean Martin, Bing Crosby, Louis Armstrong i també Duke Ellington, que havia dit “Si jo sóc el duc, Peggy és la reina.”

Aquesta reina, amb veu de cantant negra, com l’havia qualificat més d’un, tenia la pell blanca, blanquíssima, era d’ascendència noruega i sueca i es deia Peggy Lee. Bé, aquest era el seu nom artístic, en realitat es deia Norma Deloris Egstrom.

peggy

La Norma havia nascut a Jamestown, a Dakota del Nord, l’any 1920, i la seva infantesa va començar a trontollar al cap de quatre anys de néixer, quan va morir la seva mare. Ella era la setena de vuit fills, i el pare, ferroviari, sobrepassat per la realitat, al cap d’un temps els va abandonar. Abans, però, va tenir la gran idea de casar-se i deixar-los en mans d’una madrastra que els va maltractar sistemàticament, tant com va poder.

Però va ser aleshores quan ella va trobar, entre altres feinetes, la de cantar, de tant en tant, en emissores locals, i amb disset anys i plena de rancúnies familiars i amb ganes de trobar el seu camí, la Norma marxava a Los Angeles, buscant la sort. Però encara no li tocava que Hollywood la rebés amb els braços oberts, i amb vuit pel·lícules, tornava a casa. Però la sort mai saps on t’espera. En tornar a Dakota va ser quan aconseguir un contracte, com a cantant, en una de les emissores més escoltades del país.

Naixia Peggy Lee.

pe

I un cop més, el destí, bé, i el talent, li van canviar el rumb. Ara, molt ben encaminat (…).

Si ens vols saber més, segueix escoltant….!!!

Anuncis