Senyores i senyors oients de Catalunya Música, una temporada més, les del Femení i singulars marxem de vacances.

ELLES 2

Un cop l’any, necessitem airejar-nos. Les històries que us anem explicant, setmana rere setmana, per petit que sigui l’espai, no ens deixen indiferents, ni per la seva intensitat, ni per la implicació que suposa endinsar-se en altres vides, ni pel temps que hi dediquem, i això vol dir que, de tant en tant, hem de desconnectar per tornar amb les piles carregades, i descansar tots, vosaltres i jo mateixa, per engegar “frescos” la nova temporada.

 

Aquest any el Femení ens ha donat l’oportunitat de seguir coneixent dones de tota mena: fascinants, valentes, submises, talentoses, lluitadores, somniadores, místiques, apassionades…; i ens han aparegut per tots els racons i de diferents procedències i formacions. Dones d’aquí i d’allà, i d’avui i de fa segles, i cadascuna traçant, trobant i obrint camins, maneres diferents d’endinsar-se en l’art de la música i, sense saber-ho, també fent-se un lloc la història.

WhatsApp Image 2017-07-10 at 11.40.29

Aquest any vàrem engegar la temporada amb una estrella de l’univers Casals, violoncel·lista i neboda del mestre. De fet va ser una estrella fugaç. De dones de carrera efímera n’hem tingut alguna més, com aquella pianista i compositora canadenca que, amb la seva llum i les seves cançons, va ajudar a brillar la gran estrella anomenada “La Veu”. I parlant del Canadà, també hem pogut constatar, cosa que tots sabem prou bé, la gran importància que tenim les mares, per bé i per mal, eh!, en l’educació dels fills. En vàrem parlar quan vàrem recordar la professora de piano i mare de Glenn Gould (…)!

Si en vols saber més, segueix escoltant…

Anuncis