El perquè d’aquest blog

El mes de març de l’any 2008 Clara Schumann es convertia en la primera protagonista del Femení i singulars de Catalunya Música. Amb ella engegàvem un petit espai dedicat a fer visible aquelles dones, de totes les èpoques i procedències, que han tingut vinculació amb la música, bé sigui com a intèrprets, compositores, llibretistes, mecenes o de qualsevol altre àmbit artístic relacionat amb la música.

Cada setmana recuperem de l’oblit, fem memòria, donem altre cop el reconeixement que algunes ja van tenir en vida i posem nom i veu a les filles d’una història que de vegades les ha silenciat, les ha ignorat i no els ha donant el lloc que els pertocaria. De mica en mica, cada setmana anem coneixent i refent una història que és la nostra, una sola història feta per homes i dones i hereva del nostre passat, del qual venim i al qual no volem renunciar; només el volem recuperar.

Les hereves d’aquella història són les protagonistes del nostre Femení i singulars, que ja té quatre anys de vida. Estrenem blog i us donem la benvinguda al nostre petit espai ara més visible.

Gràcies per ser-hi!

Anuncis

7 thoughts on “El perquè d’aquest blog”

 1. enric pastor said:

  Acabe de descobrir el seu mini-programa a internet (visc a València) i em sobta que en quatre anys no s’haja esmentat, més que tangencial a la ressenya de la seua germana, a Nadia Boulanger.
  És que no l’he trobat o encara no s’ha fet?

  • No, encara no l’hem fet i precisament li hem fet a la germana perquè és molt menys coneguda que Nadia.Aquest és l’objectiu, donar a conèixer dones poc conegudes. De totes maneres algun dia també li dedicarem el mini-programa.

 2. No està mal el criteri.

  Jo faig un programa de músiques (jazz, clàssica i d’altres de comunicació d’ambdues) a Ràdio Klara,a València, (www.radioklara.org) i he trobat la vostra web precissament en cercar webs de dones compositores o instrumentistes, donat que les cantants solen ser més conegudes.

  Estic dedicant esta temporada justament a dones de manera monogràfica…i costa trobar-ne una bona informació.

  Salut i endavant

 3. I que n’és de bó aquest espai. Moltes gràcies. Entre d’altres coses i com aquell que no vol, ens planteja i ens descriu de manera brillantíssima, poètica i planera, la condició subalterna de la dóna artista, músic en aquest cas, als segles passats. Estem segurs que ha canviat tant?

 4. Fa temps que us segueixo i m’agrada molt el programa. Sóc professora de música i en passo algun a classe d’Anàlisi musical per acostar històries de dones a joves estudiants.

  No sé si seria possible que hi hagués una mena d’índex al blog o una relació dels títols per poder fer la cerca amb més comoditat i saber de quines dones heu parlat.

  Moltes gràcies per la iniciativa i la constància en el tema de la dona compositora i intèrpret al llarg de la història.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s